Tekst objavljen: 09.10.2012 15:21        


Jura je od 2010. do danas u Srbiju uložila 60 miliona evra, ali gotovo polovinu tih ulaganja (28 miliona evra) čine državne subvencije, pišu regionalni mediji.

Jura otvarala fabrike, građani Srbije ih plaćali

Jura, koja se bavi, proizvodnjom elektroinstalacija za južnokorejske automobile marke Kia i Hjundaji, od 2010. godine do danas u Srbiju je uložila 60 miliona evra, saopštio je direktor kompanije Lukas Nam.

Gotovo polovinu tih ulaganja (28 miliona evra) čini državni novac, odnosno subvencije koje je Jura dobila iz budžeta.

U prvoj Jurinoj investiciji u Srbiji (privatizacija Zastave elektro) planirano je ulaganje od 8 milona evra, ne računajući tri miliona evra koliko je Jura platila kompaniji za preduzeće u Rači. Država je odobrila subvenciju od 4, 5 miliona evra (za svako radno mesto po 4.500 evra).

Jurina fabrika u Leskovcu zapošljava 1.365 radnika, a država je dala 7.000 eura po svakom radnom mestu, što znači da je kompanija od države do sada uzela 9, 55 miliona evra, a kako je do kraja godine planirano zapošljavanje još stotinak radnika, subvencija će biti veća od deset miliona evra .

Za prvu investiciju u Nišu korporacija Jura dobila je 10, 5 miliona evra subvencija. Za otvaranje drugog pogona u Nišu država je dala maksimalan iznos subvencije od po 10.000 evra za 300 radnih mesta, što znači da je Juru subvencionisala sa tri miliona evra.

Jura je zaposlila još 200 radnika više, a za to nije dobila subvencije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jura yura korejci investicije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana