Tekst objavljen: 12.08.2013 10:00        


Bivši češki premijer Petr Nečas, koji je u junu podneo ostavku, traži posao, ali insistira da mu plata bude najmanje kao premijerska. Nečas je podneo ostavku zbog svoje ljubavnice, donedavne šefice njegovog kabineta, optužene za zloupotrebu Vojne obaveštajne službe i korupcionašku spregu s lobistima.

Kad premijer traži posao: Hoću platu kao u vladi

Svoju ljubavnicu Janu Nađovu Nečas je zbrinuo, pošto ju je nakon izlaska iz istražnog zatvora u kome je provela više od mesec dana zaposlio kao svog poslaničkog asistenta u parlamentu.

Ona je, kao šef premijerovog kabineta zarađivala je, zahvaljujući izuzetno visokim premijama, više nego Nečas jer je mesečno dobijala osnovnu platu od 3.320 evra, a Nečasova poslanička osnovna plata je sada 2.200 evra bruto.

Zajedno sa premijama, Nađova je prošle godine zaradila 72.000 evra, što znači 6.000 evra mesečno.

Bivši premijer, koji je kazao da će zbog fatalne ljubavnice napustiti politiku posle parlamentarnih izbora, nije ostao bez posla, ali poslanička plata od oko 3.000 evra mu nije dovoljna, pošto se zbog Nađove razveo od supruge Ratke i njoj i deci ostavio svu imovinu i obavezao se da plaća visoku alimentaciju.

Nečas plaća alimentaciju od 1.680 evra za dve maloletne ćerke od četvoro dece koje ima s bivšom suprugom. Ima i kredit za novi stan u Pragu, u koji će se useliti bivša supruga sa ćerkama, a za koji plaća mesečnu ratu od 640 evra.

"Kada bih duže ostao poslanik, imao bih problema da plaćam te obaveze. Sada rešavam šta ću dalje. Odgovarajući prihod bio bi na nivou moje donedavne plate", kazao je Nečas.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plata traženje posla posao premijer češka petr nečas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana