Tekst objavljen: 29.04.2013 8:10        


Sosijete ženeral banka i mobilni operater Telenor preuzimaju KBC banku u Srbiji, saopštile su juče sve tri kompanije. Samu banku kupuje Telenor, dok klijente preuzima Sosijete ženeral. A radnike?

KBC banka odlazi, sudbina zaposlenih neizvesna

U ovoj belgijskoj banci kažu da će pitanje viška radnika biti rešeno u skladu sa principima socijalnog dijaloga, ali prema odgovorima koje je Danas dobio od Telenora i Sosijete ženeral banke, najveći broj od 492 radnika KBC-a ostaće bez posla.

Prema dogovoru tri kompanije, zaposleni ostaju KBC-u, koji će pripremiti plan viška zaposlenih.

- KBC grupa će obezbediti da tokom tranzicionog procesa, dovoljan broj zaposlenih brine o potrebama klijenata - saopštila je ova banka.

U Telenoru kažu da će za "određeni broj zaposlenih obezbediti posao", kao i da "da ovakva transakcija nije dogovorena, otpuštanje svih zaposlenih bila bi jedina alternativa".

Miroslav Rebić, član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke, kaže da će potreba za novim kadrovima zavisiti od broja novih klijenata.

- Naravno da će u tom slučaju, radnici KBC banke, koji najbolje poznaju svoje klijente, imati prednost pri zapošljavanju - kaže Rebić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zaposleni radnici kupovina banke prodaja banke banke Societe Generale banka telenor KBC banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana