Tekst objavljen: 19.04.2013 10:50        


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je predstavnike kineskog proizvođača autobusa Jutong bus i predsednika Upravnog odobra Neobusa Zorana Kijca.

Kineski autobusi sklapaće se u Neobusu?

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje u Gradskoj kući, na sastanku se razgovaralo o mogućnosima restrukturiranja novosadske fabrike autobusa i saradnji sa kineskim gigantom, koji se prostire na 1,12 miliona kvadratnih metara i danas važi za tehnološki najsavremeniji i najnapredniji centar za proizvodnju autobusa u svetu.

Vučević je kazao kineskim privrednicima da je prvi zadatak ove gradske vlasti oživljavanje privrede i da će Grad zajedno sa Javnim gradskim saobraćnim preduzećem "Novi Sad" pružiti podršku da novosadski "Neobus" sarađuje sa kineskim "Jutong bus", navela je Služba za informisanje.

Plan je da nakon reorganizicije "Neobusa" bude potpisano pismo o namerama da bi saradnja zvanično otpočela, što se može očekivati 2014. godine.

Saradnja bi podrazumevala da kineska firma isporučuju "Neobusu" delove i da se u Novom Sadu autobusi sklapaju, a oni bi koristili dizel, gas i hibridni pogon.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Neobus kinezi autobusi fabrika autobusa novi sad jutong yutong bus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana