Tekst objavljen: 18.12.2012 16:59        


Aerodrom Nikola Tesla i kineska kompanija potpisali su ugovor o nabavci šest novih avio-mostova, vredan 2,19 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

Kineski aviomostovi "sleću" na beogradski aerodrom

Kako se navodi, kineska kompanija "Shenzhen cims Tian airport support" je pobedila na tenderu, a vrednost nabavke biće finansirana iz sopstvenih prihoda, bez kreditnog zaduženja.

Prema planu već od 1. marta počeće sanacija najduže rulne staze koja je paralelna sa pistom, zatim i izgradnja dodatne betonske platforme za parkiranje aviona veličine četiri fudbalska igrališta. Predviđena je izgradnja još jednog sprata, kao i modernizacija Terminala 1.
Ugovor su potpisali generalni direktor beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević i predstavnik kineske kompanije Albert Jao, u prisustvu srpskog ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića i atašea Ambasade Republike Kine Vanga Hionguvanga.

Regionalni menadžer kineske kompanije Angus Jo istakao je da je njegova firma jedan od vodećih proizvođača avioopreme u svetu, i da je do sada izgradila 2. 8000 aviomostova za oko 165 aerodroma u oko 45 zemalja, kao i da pokrivaju 50 evropskog tržišta.

U planu je da se uz nove aviomostove u toku sledeće godine postave i ekrani poslednje generacije koji pilotima služe za vizuelno navođenje i uparkiravanje aviona uz terminalnu zgradu.

Kako se mavodi, Aerodrom Nikola Tesla planira da u naredne tri godine u poboljšanje kompletne aerodromske infrastrukture iz sopstvenih sredstava investira oko 40 miliona evra.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj Aerodrom Beograd avioni kina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana