Tekst objavljen: 30.11.2012 17:01        


Kineski građevinski gigant Sinohidro ponudio je učešće u izgradnji železničkog Koridora 10 u Srbiji, izjavio je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Kinezi nam grade železnički Koridor 10

Mrkonjić kaže da "Kinezi imaju svetske reference i zainteresovani su da grade i rekonstruišu našu prugu na trasi Koridora 10, od Subotice ka Dimitrovgradu na istoku i Vranju na jugu".

Regionalni direktor Sinohidra zadužen za Evropu Jang Fan je naveo da je ta kineska kompanija zainteresovana za izgradnju pruga na celoj trasi Koridora 10 u Srbiji, ali da će od budućih pregovora zavisiti na kojim deonicama će biti angažovani.
Ministar je, posle sastanka sa regionalnim direktorom "Sinohidra" za Evropu Jang Fanom, kazao da je za modernizaciju srpskih pruga na Koridoru 10 potrebno oko 4,5 milijardi evra, kako bi vozovi išli brzinama od najmanje 160 kilometara na čas, dvokolosečnim i elektrificiranim prugama.

- Sa mojim saradnicima sam im ponudio sve uslove, šta može da se uradi i oni su spremnio da uđu u taj posao - rekao je Mrkonjić.

To preduzeće je izgradilo jednu od najbržih i najdužih pruga na svetu, koje su građene u poslednjih desetak godina, naveo je on dodajući da se na toj pruzi od Pekinga do Šangaja vozovi kreću brzinama i do 400 kilometara na čas.

- Kinezi rade sa najsavremenijim tehnologijama i dobrim stručnjacima. Kineska preduzeća rade izvanredno i to im najbolja vizit karta za nove poslove u Srbiji - dodao je Mrkonjić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
železnica železnice srbije pruga kinezi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana