Tekst objavljen: 26.12.2012 15:59        


Agencija za borbu protiv korupcije sumnja da pri dodeli državnih stanova postoji set razvijenih privilegija po kojem je "za šaku evrića" moguće otkupiti službeni stan dobijen od države na korišćenje.

Ko kupuje stanove od države "za šaku evrića"

Predsednik Odbora Agencije Zoran Stojiljković kaže da "postoji bojazan i sumnja da je reč o setu razvijenih privilegija u kojima su mnogi funkcioneri, bivši i sadašnji, dobijali stanove".

- Ne interesuju nas stanovi dobijeni po normalnim procedurama, nego smo tražili da se onemogući otkup stanova dobijenih po službenoj osnovi. To znači, dobijete službeni stan pa ga otkupite za šaku evrića, što je ogromna privilegija u odnosu na sve druge građane - rekao je Stojiljković.

Agencija će zato insistirati da joj Republička direkcija za imovinu dostavi tačne podatke o tome koliko je državnih stanova u zakupu i ko ih koristi.

- Bićemo uporni. Država, odnosno Direkcija za upravljanje imovinom, ne zna šta je sve državna imovina, što je ogroman problem - rekao je Stojiljković.

Agencija za borbu protiv korupcije je Republičkoj direkciji za imovinu 5. decembra zahtev da joj dostavi informaciju koliko država ima stanova, ko ih i po kojem osnovu koristi i da joj dostavi kopije ugovora o zakupu za izabrana i postavljena lica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otkup stanova korupcija stanovi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana