Tekst objavljen: 25.02.2013 13:10        


Ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla je da državi nije cilj da proda Elektroprivredu Srbije već da to preduzeće učini efikasnijim i najavila povećanje cena struje za kraj grejne sezone.

"Ko troši struju za grejanje, plaćaće je skuplje" (Medija centar Beograd)

- Ja sam ranije najavila da neće biti poskupljenja struje i gasa dok ne budu završene socijalne karte i vidimo ko su najugroženiji - rekla ja Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je objasnila da je zakonom tačno određeno ko su energetski ugroženi građani i da je tačno određeno po broju članova domaćinstva i prihodima, na koliko struje i gasa ko ima pravo. - Takvih porodica u Srbiji ima 340.000 i to će državu koštati oko 35 do 40 miliona evra, zavisno od cene električne energije. Kako se cena bude povećavala to će biti i više. Morali smo to da uradimo, socijalne karte imaju sve države, pa tako treba da imamo i mi, i sada možemo da se bavimo javnim preduzećima - objasnila je ministarka energetike.
Ministarka je naglasila da je poskupljenje struje način da se liberalizuje tržište energenata u Srbiji, kao i da se javna preduzeća učine konkurentnijim na tržištu.

Prema njenim rečima, država je počela da pravi uslove za izlazak Elektroprivrede Srbije iz krize, i otpis kamata na dugove za struje je jedna od mera, kao i reprogram tog duga.

- Računi moraju da se izmire ili ćemo imati isključenja struje - naglasila je ministarka i ukazala da dugovi za struju mogu da se plaćaju i na rate.

Država će staviti tačku na dugovanja građana i privrede, koja iznose oko milijardu evra jer elektroenergetski sistem to ne može više da izdrži, rekla je Mihajlovićeva. Kako je rekla Mihajlovićeva, oni koji se greju na struju treba da plaćaju i veću cenu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    KOBAC011 25.02.2013 17:51

    "Ko se greje na struju, plaćaće veću cenu"??!!??!!
    A na šta da se grejem? Ja nemam svoju šumu, ne živim u Lazarevcu pa da kradem ugalj, i nisam SNS-ovac pa da se družim sa šeicima.
    A koliko će da plate oni koji struju koriste leti za rashlađivanje?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Zorana Mihajlović energetika cena struje jeftina struja potrošnja struje račun za struju skupa struja struja cena grejanja skupo grejanje grejanje potrošači poskupljenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana