Tekst objavljen: 04.12.2012 15:48        


Američki federalni žalbeni sud odbacio je zahtev kompanije "Volt Dizni" (Walt Disney Co.) za ponovno suđenje i potvrdio kaznu od 319 miliona dolara zbog skrivanja profita od televizijskog kviza "Ko želi da postane milioner?"

Ko želi da postane milioner? Dizni, i to nelegalno

Time je potvrđena odluka porote na suđenju 2010. godine, prema kojoj je "Volt Dizni" skrivao zaradu od te emisije od njenih tvoraca, britanske kompanije "Celador International".

Tročlano sudsko veće zaključilo je u ponedeljak da ne postoje sporna pitanja u vezi s prvostepenom presudom, koja, kako se navodi u odluci, nije preterana ni zasnovana na spekulacijama.

Predsedavajući kompanije "Celador" Pol Smit saopštio je da je zadovoljan da je pravda zadovoljena, a kompanija "Dizni" nije komentarisala sudsku odluku.

"Celador" je tužio "Dizni" 2004. godine, tvrdeći da je krio profit od popularne emisije, koja se u SAD prvi put prikazivala od avgusta 1999. do maja 2002. godine.

Prema odluci porote, kompaniji "Celador" trebalo je da bude isplaćeno 269,2 miliona dolara, a sudija je kasnije povećao kaznu za 50 miliona dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dizni kviz profit utaja nagradne igre SAD sjedinjene američke države Amerika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana