Tekst objavljen: 24.04.2013 15:30        


Komercijalna banka je u 2012. godini imala dobit od četiri milijarde dinara i povećala tržišno učešće u Srbiji za 0,9 odsto, na 11,3 odsto. Bilansna aktiva banke povećana je za 48,7 milijarde dinara, odnosno 17,7 odsto, što je dvostruko više od proseka bankarskog sektora u Srbiji.

Komercijalna u 2012. zaradila četiri mlrd. dinara

Ukupna aktiva Komercijalne banke, druge po tržišnom udelu u Srbiji, na kraju 2012. godine iznosila je tri milijarde evra, a kapital 535 miliona evra.

- Nivo problematičnih kredita u banci je 30 odsto niži od proseka bankarskog sektora i ti krediti u ukupnim pozjamicama banke imaju udeo od 13 odsto - rekao je predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Ivica Smolić.

On je istakao da su depoziti u Komercijalnoj banci dostigli dve milijarde evra, od čega je devizna štednja 1,32 milijarde evra.

Komercijalna banka je prva banka u Srbiji po deviznoj štednji stanovništva, na čijim računima je svaki šesti evro devizne štednje u Srbiji, u vlasništvu 492.000 štediša.

Najveći pojedinačni vlasnik Komercijalne banke je država Srbija sa udelom od 42,6 odsto, a manjinski vlasnici su Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodna finansijska korporacija (IFC), nemački DEG-a i švedski Svedfonda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Komercijalna banka banke banka bankarsko tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana