Tekst objavljen: 29.11.2012 17:29        


Zamenik generalnog direktora kompanije Komiko oil Radomir Radivojević ocenio je da Grad Smedervo ne želi da postigne sudsko poravnanje sa tom naftnom kompanijom

Komiko oil: Smederevo neće našu rafineriju

- Shvatili smo da Grad Smederevo u ovom trenutku ne može da postigne dogovor sa Komiko oilom o poravnanju upravo zbog insistiranja jedne stranke i da će se nastaviti sudski postupak onako kako je Smederevo tražilo raskidom ugovora - izjavio je Radivojević.

Komiko oil je ranije najavio da će rafineriju za preradu nafte, investiciju vrednu 250 miliona dolara, izgraditi za tri godine, otvoriti oko 700 radnih mesta i kroz razne donacije pomoći Gradu Smederevu. Pošto kompanija nije do 26. juna 2012. uplatila 652 miliona dinara za zakup 113 hektara u industrijskoj zoni Smedereva, javno pravobranilaštvo je najpre poslalo opomenu koja je zakupcu dala još osam dana, a 10. jula podnelo tužbu Privrednom sudu Požarevac o raskidu ugovora.
U Privrednom sudu u Požarevcu sutra će advokati američko-holandske kompanije Komiko oil sa predstavnicma Smedereva po tužbi javnog pravobranioca pokušati da se dogovore o odocnelom plaćanju zakupnine 113 hektara na 99 godina za 562 miliona dinara za izgradnju rafinerije ili o raskidu ugovora na čije se potpisivanje čekalo više od tri godine.

Radivojević je ranije rekao da je kompanija pozvala rukovodstvo Smedereva na dogovor vansudskog poravnanja o zakupu zemljišta i počne da se gradi rafinerija. Ipak, do sastanka predstavnika kompanije i Smedereva nije došlo.

- Grad Smederevo je, telefonskim pozivom, upoznalo Komiko oil da su na koaliciji vladajućih stranaka pokušali da postignu saglasnost o tekstu poravnanja, ali zbog protivljenja 'jedne koalicione stranke' do dogovora nije došlo - izjavio je Radomir Radivojević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
komiko smederevo rafinerija nafta investicije strane investicije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana