Tekst objavljen: 25.10.2012 16:59        


Putni Koridor 10 kroz Srbiju, koji će doprineti privrednom razvoju zemlje, biće završen do kraja 2014. godine, kaže državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja Miodrag Poledica.

Koridorom 10 kroz Srbiju do kraja 2014. godine

Izgradnja istočnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju do bugarske granice biće gotova do kraja iduće godine, a južni deo do Makedonije do kraja 2014, rekao je on.

On je rekao da su na izgradnji severnog kraka Koridora 10 kroz našu zemlju bili angažovani isključivo domaći građevinari kao glavni izvođači, osim na gradnji novog mosta preko Dunava kod Beške.

- Transport i infrastruktura su jedne od najvažnijih privrednih grada svake zemlje - istakao je Poledica. Te dve privredne grane biće, prema njegovim rečima, pokretači razvoja srpske privrede.

Poledica je kazao da su za Ministarstvo saobraćaja prioritetni projekti - izgradnja putnih koridora 10 i 11, železnički Koridor 10, Koridor 7 odnosno reka Dunav, ali i Sava.

Svi ti projekti su veoma važni i za evropske integracije Srbije i regionalni razvoj, naveo je državni sekretar.

On je rekao da je, takođe, veoma važno povezivanje više vidova transporta u okviru kojeg je planirana izgradnja velikog intermodalnog terminala u Batajnici. - Svi ti projekti će privući velike investicije, što će otvoriti nova radna mesta - naglasio je Poledica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
koridor 10 infrastruktura saobraćaj autoput koridori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana