Tekst objavljen: 16.05.2013 14:10        


Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je da ukoliko ne dođe do dogovora sa sindikatom alternativa za "Kroaciju Erlajns" je - nestanak.

Kroacija erlajns pred gašenjem zbog štrajka

- Potpuno poštujemo sindikalne metode ako su po zakonu, ali isto tako treba shvatiti da je alternativa nestanak – nema nas, nema avio kompanije - rekao je Milanović.

Hrvatski sindikat pilota i Sindikat kabinskog osoblja stupili su u utorak u štrajk, jer odbijaju da potpišu ponuđeni kolektivni ugovor prema kojem bi "Kroacija Erlajns" na uštrb plata i materijalnih prava pilota i stjuardesa ostvarila uštede od deset miliona kuna.
Sindikati pilota i kabinskog osoblja u kompaniji "Kroacija erlajns“ nastavili su danas štrajk, treći dan uzastopno, jer ni juče nisu uspeli da postignu dogovor sa upravom o njihovim zahtevima.

Uprava "Kroacija erlajnsa" ne želi da popusti sindikalnim zahtevima, tvrdeći da bi to ugrozilo restruktuiranje aviokompanije i osiguranje njenog postojanja. Sindikati tvrde da im uprava preti stečajem i prodajom aviona, ako ne pristanu na novi ugovor.

Kompanija je u utorak izgubila milion kuna (132.000 evra), a ukupna šteta je juče prema procenama možda premašila i dva miliona kuna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankrot štrajk vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije Hrvatska kroacija erlajns croatia airlines

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana