Tekst objavljen: 15.05.2013 18:30        


Kroacija erlajns je zbog štrajka pilota i stjuardesa samo juče izgubila milion kuna (132.000 evra). Ukoliko sindikati nastave sa štrajkom, do kraja dana šteta će premašiti dva miliona kuna, navodi se iz kompanije.

Kroacija erlajns zbog štrajka izgubila 132.000 EUR

- Direktna šteta juče je iznosila milion kuna, a s obzirom da je za današnje letove prijavljeno više putnika nego u utorak, šteta bi danas mogla biti još veća nastave li sindikati da štrajkuju - rekao je PR Kroacije erlajns Davor Janušić.

Osim direktne štete, koja u najvećem delu nastaje zbog najma zamenskih aviona, kompanija trpi i indirektne štete zbog narušenog ugleda kompanije i pada prijava za letove u narednom periodu.

Predstavnici sindikata ističu da oni zbog toga ne mogu da snose odgovornost.

- Da je bilo više razumevanja od strane poslodavca sigurni smo da smo mogli izbeći tu štetu - rekla je predstavnica Sindikata kabinskog osoblja Ivana Lojo.

Danas su otkazana 22 leta, dok će se 23 leta obaviti unajmljenim avionima. Iz Kroacije Erlajns poručuju da će svi putnici biti zbrinuti jer će većina do odredišta biti prevezena prema redu letenja avionia partnerskih kompanija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kroacija erlajns croatia airlines aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj štrajk

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana