Tekst objavljen: 10.04.2013 13:50        


Ekonomska situacija u Srbiji je teška, ali se turističke agencije ne žale, veliko je interesovanje za putovanja tokom prvomajskih i uskršnjih praznika koji su se lepo nadovezali pa će zaposleni imati šest neradnih dana. Kriza je tu izgleda imala malo uticaja jer je najskuplji, paket za Dubaji, ujedno i najprodavaniji.

Kuda idu Srbi za prvi maj: Dubai apsolutni hit

Turisti koji putuju tokom proleća spadaju u platežnije. To su oni koji osim letovanja i zimovanja, sebi mogu da priušte i prolećno putovanje. A takvih izgleda u Srbiji i dalje ima dosta, uprkos krizi.

- Interesovanje je nešto veće nego prethodnih godina i prodaja ide jako dobro. Što se tiče avionskih aranžmana Rim je najtraženiji, a zatim Istanbul. Kada su autobuski aranžmani u pitanju, najinteresantnije su one bliže destinacije kao što su Budimpešta, Beč i Prag - kaže Vladimir Matović iz "Matika".

Petodnevni aranžman u nekoj od evropskih metropola košta od 320 do 460 evra. Cena obuhvata avionski prevoz i noćenje sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice.

- Veliko je interesovanje i za avionske i za autobuske aranžmane, naravno u zavisnosti od toga kakve su čije mogućnosti. Neki aranžmani su rasprodati još tokom sajma turizma. Na primer za Rim i Pariz - ističe Nevena Stefanović iz "Filip travela".

Za najmanje novca se tokom prvomajskih i uskršnjih praznika može autobusom otputovati u Budimpeštu i Prag. Četvorodnevni aranžman u Budimpešti košta 95 evra, a šestodnevni u Pragu oko 140.

U agencijama saznajemo da su i slovenački velnes centri tokom proleća privlačni za domaće turiste, a za one sa najdubljim džepom, Dubaji je apsolutni hit.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turisti odmor praznici prvi maj putovanja turistički aranžmani turističke agencije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana