Tekst objavljen: 24.12.2012 9:09        


Prema budžetu za narednu godinu projektovan je kurs od 120 dinara za evro, piše Kurir i navodi da će to najviše pogoditi građane Srbije koji su kreditno zaduženi u bankama, tvrde ekonomisti, a veliki rast evra uticaće i na poskupljenje cena hrane.

Kurir: Sledeće godine evro 120 dinara

Rast evra naročito će stvarati problem podstanarima koji mesečnu kiriju plaćaju u stranoj valuti, piše ovaj list.

Ekonomista Mlađan Kovačević kaže da je visina kursa u narednoj godini neizvesna, ali da će cene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda svakako rasti.

- Dva najvažnija faktora koja utiču na visinu kursa jesu saldo priliva i odliva novca u inostranstvo. Niko ne može da bude siguran šta će biti s prilivom sredstava, pa je samim tim nezahvalno predviđati visinu kursa. Srbija je po inflaciji na vrhu u Evropi i ona se ne može suzbijati samo visinom valutnog kursa, već je nužno pronaći sve uzroke rasta inflacije da bi se ona mogla regulisati - kaže on.

Kovačević dodaje da je neizvesno koliko će Narodna banka biti spremna da proda deviza da bi sprečila velika dnevna kolebanja kursa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Vidoje 30.12.2012 6:00

    Jaka stvar sto je 120,kada bi bio 320 i narod i drzava bi imala korist. Jedino nebi imala korist EU i trgovci. Tada bi drzava kupovala samo evro i punila kasu,nebi prodavala evro da ocuva dinar koji i onako ne vredi. A kada napuni banku tada je sve lakse. A ne da slusaju MMF KOJI NAS SVE VISE I VISE UVALJUJU U PROBLEME I DUGOVE...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
devizni kurs kursna lista nbs evro dinar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana