Tekst objavljen: 27.03.2013 17:30        


Ekonomista Miroljub Labus ocenio je da će u drugoj polovini ove godine doći do slabljena dinara. On je rekao da trenutni jak kurs dinara "očigledno ne može da se održi", jer, kako je istakao, "ako ide inflacija, i kurs mora da se prilagođava".

Labus: Kurs dinara će početi da slabi od juna

- To je potpuno jasno. U drugom delu godine sigurno očekujemo prilagodjavanje kursa. Onda će da bude panika: Šta se dešava na deviznom tržištu? - rekao je Labus, koji je konsultant u revizoraskoj kući Prajsvoterhaus Kupers (PWC).

Napominjući da je jako mali obim prometa na deviznom tržištu, on je istakao da je to tema koja bi trebalo da zabrine, dodajući da bi u slučaju da se poveća promet na deviznom tržištu skočila tražnja i onda bi kurs morao da ide gore.

- To je jedna tema koja bi možda trebalo da nas zabrine, zašto je tako mali promet na deviznom tržištu. Da li je to znak pada privredne akativnosti ili nečeg drugog - rekao je Labus.

On je još rekao da nesiguran kurs ne odgovara nikome. - Nesiguran kurs ne odgovara niti izvoznicima, ni uvoznicima, jer su uvozi i izvoz medjusobno povezani - rekao je Miroljub Labus.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
labus dinar evro kursna lista devizni kurs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana