Tekst objavljen: 07.04.2013 11:30        


Saobraćajno preduzeće Lasta u 2012. godini ostvarilo je bruto prihod od 100 miliona evra, prevezlo je 100 miliona putnika, a vozila su prešla 100 miliona kilometara.

Lasta: 100 miliona evra, putnika, kilometara...

Uprkos vrlo dobrim poslovnim rezultatima, Lasta u toku ove godine neće moći značajno da obnovi vozni park, jer ima sedam miliona evra nenaplaćenih potraživanja. Takođe, veliki deo prihoda iz prošle godine otišao je na gorivo, kamate na kredite i lizing rate.

Da bi se zadržao visok kvalitet prevoza koji Lasta godinama pruža, potrebno je godišnje menjati osam do deset odsto voznog parka. Do sada su to uspevali, ali ove godine će kupiti samo 30 vozila, što je upola manje.

Ekonomska kriza oseća se i u poslovanju ovog saobraćajnog preduzeća u gradskom i prigradskom saobraćaju, jer se beleži konstantno smanjenje broja putnika na prigradskim linijama u Beogradu, kao i u 11 gradova širom Srbije, kaže Velibor Sovrović, generalni direktor Laste.

Sovrović tvrdi da je borba na saobraćajnom tržištu jedna od najžešćih i da je najvećem domaćem autobuskom prevozniku i drugom po veličini u Evropi potreban strateški partner.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prevoz cena prevoza autobusi transport lasta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana