Tekst objavljen: 18.10.2012 17:13        


Nemački lanac supermarketa Lidl uplatio je juče 27 miliona dinara za plac površine jednog hektara koji su kupili u oktobru na Vizantijskom bulevaru u Nišu, nedaleko od „Brikolaža“, potvrdio je izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Branislav Jovanović.

Lidl već platio zemljište za supermarket u Nišu (DiMedici/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

Prema njegovim rečima, ovo će biti prvi od tri supermaketa koje poznati lanac, poznat po najjeftinijim cenama na evropskom tržištu planira u Nišu.

- Očekujemo uskoro i uplatu 23 miliona dinara za komunalne troškove i početak izgradnje objekta u kojem će se zaposliti 50 do 60 ljudi. Sledeći objekat „Lidl“ ima nameru da otvori na prostoru vojne kasarne Apelovac u naselju Crvena zvezda, ali će Vojska Srbije tek raspisati konkurs za dodelu zemljišta.

Uslov će biti obezbeđivanje određenog broja stanova za vojna lica. Traži se lokacija za treći a možda i četvrti objekat „Lidla“ u Nišu. Ako se svi realizuju grad će imati prihod od 200 milina dinara, što je polovina programa izgradnje - ističe Jovanović.

On je kazao da ovaj slučaj pokazuje da kada je investitor spreman, sve se može završiti u kratkom roku, ističući da je veliku podršku projektu pružio gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

- Dolazak „Lidla“ će umnogome uticati na smirivanje cena u trgovinskim objektima - kaže Jovanović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
supermarket trgovinski lanac lidl trgovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana