Tekst objavljen: 03.10.2012 18:10        


Arhitektonska firma "Gensler" predstavila je konceptualni predlog za novi plutajući aerodrom u Londonu, na ušću Temze sa terminalima povezanim podvodnim tunelima.

London gradi ogroman plutajući aerodrom (VIDEO)

Plutajući aerodrom nazvan "London Britanija" (London Britannia Airport) sastavljen je od četiri plutajuće piste privezane za morsko dno i podvodne železničke tunele, kojima bi se povezivali putnici od centralnog Londona do nekih delova Evrope.

Putnici koji dolaze automobilom putovaće preko tri kopnena terminala, jer se dva nalaze na lokaciji severno i južno od ušća, a predlog za treći bi bio između poslovnog naselja u istocnom delu Londona Kanari Varfa i Olimpijskog parka.

Predlog uključuje planove za transformaciju Hitrou aerodroma u jedan eko-grad obezbeđujući domove za 300.000 ljudi.


Za razliku od prethodnih ideja za novi londonski aerodrom, uključujući i prošlogodišnji predlog kompanije "Foster - Partners", planovi firme "Gensler" ne uključuju ulivanje reke u zemlju radi melioracije.

- Umesto toga, mi ćemo pokrenuti ideju džinovske platforme - rekao je Ian Mulkahej šef globalne proizvodnje planiranja te firme.

Predlog je upućen britanskoj vladi koja razmišlja na koji način bi mogla da poveća kapacitet aerodroma u jugoistocnoj Engleskoj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Ana 04.10.2012 10:15

    Wow, još sada da naprave luku u vazduhu, pa da brodovi lete :)

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
London aerodrom investicija Britanija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana