Tekst objavljen: 10.04.2013 16:50        


Najbogatiji čovek u Izraelu Idan Ofer razmišlja o preseljenju u London, čime će verovatno podstaći žustru raspravu o neograničenom bogatstvu i nejednakosti u svojoj zemlji, piše britanski dnevnik Financial Times.

London: Novi dom najbogatijeg čoveka u Izraelu

- Celi je niz porodičnih razloga zbog kojih se čini razumnim da on provodi više vremena u Londonu nego dosad i da mu to bude neka vrsta baze - izjavila je osoba bliska izraelskom milijarderu i dodaje da Oferu u Londonu živi majka, a sin mu je nedavno napustio izraelsku vojsku i namerava da studira u inostranstvu, možda i u Velikoj Britaniji.

Ofer preko kompanije Quantum pacific Group poseduje kontrolni paket deonica najvećeg izraelskog holdinga Israel Corp., koji deluje u područjima kontejnerskog prevoza, automobilske industrije, energetike, a deoničar je i firme za proizvodnju veštačkih đubriva Israel Chemicals.
Izraelski poslovni magnat već dugo poseduje nekretnine u Londonu, gde je oduvek i provodio deo vremena. Ako zatraži status neprebivališnog boravka, prihodi od njegovih off-shore kompanija neće se oporezivati u Velikoj Britaniji.

Ove se godine u London preselilo već nekoliko bogatih stranaca, među kojima je i predsednik Ruske banke Andrej Borodin, a još 2007. u britansku prestonicu preselio se drugi izraelski milijarder Lev Leviev.

Na Forbsovoj listi svetskih milijardera Ofer zauzima 182. mesto s bogatstvom koje se procenjuje na 6,5 milijardi dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
London tajkuni superbogataši bogataši izrael preseljenje selidba Velika Britanija Idan Ofer

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana