Tekst objavljen: 12.12.2012 11:11        


Mađarski parlament je u Budimpešti izglasao dopunu zakona prema kojem inostrani investitori mogu da dobiju boravišne dozvole ukoliko u ovoj zemlji ulože najmanje 250.000 evra.

Mađarska nudi boravišne dozvole za 250.000 evra

Tako je stvorena nova kategorija "investitorske boravišne dozvole", koje ulagač može da dobije ukoliko kupi "petogodišnje obveznice koje emituje država, u vrednosti od 250.000 evra ili više".

U parlamentu je za pomenutu izmenu zakona, prvu takve vrste u Mađarskoj, glasalo 265 zastupnika, protiv je bilo njih 65, dok su 19 bili uzdržani.

Ova vrsta zakona je od ranije na snazi u Kanadi i nekim drugim zemljama koje privlače veći broj imigranata.

U tekstu zakona se ne pominju nacionalnosti, ali je lider konzervativne stranke Fides i predsednik parlamentarne grupe za unapređivanje veza sa Narodnom Republikom Kinom, Antal Rogan, ranije izjavio da strane poslovne delegacije često kritikuju birokratske prepreke u Mađarskoj.

Rogan je istakao i da druge zemlje poput Švajcarske, ostale članice Evropske unije, kao i Sjedinjene Američke Države, takođe izdaju boravišne dozvole ukoliko su ispunjeni određeni uslovi, koji obično zavise od vrednosti ulaganja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mađarska investicije strane investicije investitori strani investitori ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana