Tekst objavljen: 22.08.2013 12:00        


Prodaja Telekoma, novi zakoni o radu, kao i o planiranju i izgradnji, mere su koje treba da donese rekonstruisana vlada, izjavio je Siniša Mali, savetnik za privredu i finansije prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Mali: Telekom mora da se proda, ovako ne može

Mali je istakao da Vlada Srbije ne može Telekom da ostavi da se bori sa konkurencijom, koja više ulaže, kao i da sa sadašnjom strukturom vlasništva i okružen jakom konkurencijom, Telekom na dugi rok ne može da opstane.

Država nema para za investicije i da tako parira Telenoru i VIP-u, rekao je Mali.

- Moramo hitno da promenimo zakone o radu i o planiranju i izgradnji, koji su ključna prepreka za dolazak novih investitora - naveo je on i istakao da je problem zapošljavanja najveći, jer srpska industrija trenutno proizvodi samo polovinu onoga što je proizvodila pre dve i po decenije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Mirko 22.08.2013 14:50

    Jel mu prezime opisni pridev, i sta je radio Mali u agenciji za privatizacijukad su rasprodavana preduzeca.

  2. User image
    Običan građanin 22.08.2013 15:45

    Sklanjajte više ovakve savetnike.Bilo ih je dosta.Vidimo dokle smo stigli.
    Postoji berza,koja na kojoj firme mogu doći do svežeg kapitala emisijom akcija,bez plaćanja visokih kamata i drugih zelenaškim troškova bankama.Kako neko ovde reče,izvršite dokapitalizaciju.Omogućite poslovnoj i investicionoj javnosti,da ulože novac.Telekom može i mora biti profitabilna firma.Ima infrastrukturu,stručan kadar,opremu.To što je neko otišao,pa,svako ide tamo gde može više da zaradi,ali,i gde je veći rizik da ostane bez posla."Dve sreće”,nikako ne možeš ugrabiti.
    Firma kao Telekom neće propasti zbog toga što je neko od inženjera,"potražio sreću na drugoj strani". Da li su je našli,to je drugo pitanje.To je isto kao što su mnogi naši otišli na školovanje u inostranstvo,većina nisu uspeli da nađu posao, sada vrše pritisak na vlast,da ih zaposli.Za to vreme,mnogi su ostajali ovde,završavali fakultete i doktorate,pa treba da im "ustupe" mesta,jer, zaboga,oni su završili na nekim "prestižnim" koledžima.Ma hajde.
    I,ne pumpajte više javnost sa ovakvim stvarima!
    Nekome je stalo da napuni džepove...
    Očigledni primeri su prodaja hotela Dunav na Kopaoniku za 1,5 miliona evra,a,kupljen je za 2,1..
    Ili,prodaja Vršačkih vinograda za nešto više od 5 mil. €. 10.000 litara vina vredi više,plus zasadi,plus ovogodišnji rod (nedovršena proizvodnja),oprema,objekti, sudovi za vino,800 Ha zemlje.Kako se piše,1Ha zemlje u Vojvodini,sada vredi između 10 i 15 hiljada evra.
    A,onda,izjava,Ugovor nije potpisan.?!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana