Tekst objavljen: 14.12.2012 11:06        


Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da struja i gas neće poskupeti ni u januaru. Ona je najavila da će prethodno biti urađene socijalne karte za ugrožene građane i nov tarifni sistem.

Mihajlović: Bez poskupljenja struje u januaru

Ne treba licitirati sa procentom poskupljenja, kao ni sa datumom kada će se to dogoditi, rekla je Mihajlović ističući da struja i gas neće poskupeti do kraja godine.

Ona je najavila da će socijalne karte za ugrožene biti završene do 31. decembra i da će po novom tarifnom sistemu, koji bi trebalo da bude gotov u januaru 2013, oni koji troše najviše struje za grejanje plaćati i najviše.

Ona je ponovila i "da cene struje i gasa treba da idu gore" i da je to po svim kalkulacijama potpuno jasno svima", objasnivši da "ne možemo da dozvolimo da EPS ili Srbijagas budu oni koji će da trpe troškove zbog niske cene gasa ili struje".

Ministarka smatra i da se po medijima mnogo više piše o procentima nego o realnom stanju EPS-a kao i o tome "šta ćemo da radimo sa onih najmanje 50 odsto građana koji ne mogu da plate svoj račun za struju" a za koje će socijalne karte biti izradjene do kraja godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
struja poskupljenje energetika cena struje EPS Elektroprivreda Srbije Zorana Mihajlović ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana