Tekst objavljen: 08.10.2012 10:35        


Ministarka energetike Zorana Mihajlović je rekla da je „EPS jedino što je Srbiji ostalo“ i da je namera da Srbija proizvodi struju za sebe, ali i za izvoz. Ona kaže da bi bilo ludo da se vlast bavi prodajom Elektroprivrede Srbije, koja može biti u stanju da proizvede električnu energiju za domaće potrebe, ali i za prodaju.

Mihajlović: Bilo bi ludo da prodajemo EPS

Istakavši da je EPS u ozbiljnim problemima i optuživši bivše direktore za takvo stanje, Mihajlovićeva je rekla da to ne znači da preduzeće ne može biti podignuto na noge.

- U prethodnom periodu je struja nabavljana preko posrednika, što ne bi bilo mnogo strašno jer mnoge zemlje to rade, ali mi smo za to vreme mogli i morali da izgradimo objekte. To nije urađeno 27 godina. Mi smo sada nabavili struju bez posrednika i to je početak - rekla je ona.

Ona je navela kao glavne ciljeve nabavka električne energije po povoljnijim uslovima, modernizaciju dela koji proizvodi energiju, izgradnju novih objekata i racionalizaciju troškova.

Neispunjeno obećanje iz avgusta, kada su najavljena dva sata jeftinije struje, ona je objasnila time što će uvođenjem popusta više ugroženih imati olakšice.

Tvrdeći da će od 3,17 miliona domaćinstava dva miliona ljudi imati popust od 15 odsto, Mihajlovićeva je rekla da se mora poštovati „energetsko pravo“.

- Mi o ovome uopšte ne bismo ni razgovarali da su urađene socijalne karte i novi tarifni sistem. Mi sada radimo na tome, biće gotovo do sledeće godine i onda će situacija biti drugačija. EPS tako neće biti socijalna ustanova, već će se baviti svojim poslom - rekla je Zorana Mihajlović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
EPS Elektroprivreda Srbije energetika privatizacija Zorana Mihajlović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana