Tekst objavljen: 06.05.2013 10:00        


Ministarstvo energetike dobilo je pozitivna mišljenja drugih ministarstava u Vladi Srbije o planu reorganizacije Srbijagasa, i očekuje se da će biti brzo usvojen, rekla je resorni ministar Zorana Mihajlović.

Mihajlović: Srbijagas u minusu 1,2 mlrd. evra (Medija centar Beograd)

Srbijagas danas ima gubitak viši od milijardu evra, što treba nadoknaditi i videti kako su nastali ti manjkovi, ali i omogućiti preduzeću da funkcioniše, dodala je ministarka i naglasila da postoji jasna volja države da ima efikasno i profitabilno preduzeće.

Srbijagas je veliki gubitaš, 1,2 milijardi evra je u minusu. Deo tog gubitka, u visini od oko 260 miliona evra, nastao je zbog razlike u ceni gasa koji uvozimo i prodajemo.

Ostatak su što potraživanja od privrede, domaćinstava, toplana...Bilo je, kaže ministarka i raznih poslovnih odluka koje su na to uticale.

- Srbijagas je izgubio gotovo 30 odsto svog tržista, tako što ga je prepustio nekoj drugoj kompaniji. Vodila se i neka socijalna politika - navela je Mihajlovićeva.

To je gotovo sve normalno, ocenila je, kada ne postoji prava kontrola u javnim preduzećima. A nije postojala svih prethodnih godina.

- Danas Srbijagas ima kapital samo 1,5 milijardu dinara. Šta će biti sa tim preduzećem za godinu dana, ako ga ne reformišemo - zapitala se ona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
javna preduzeća gubitaši energetika srbijagas Zorana Mihajlović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana