Tekst objavljen: 07.11.2012 15:05        


Komisija za zaštitu konkurencije Srbije pokrenula je novi postupak po zahtevu kompanije Sunoko za spajanje sa grčkim Helenik šugerom, koji ima šećerane i u Srbiji.

Miodrag Kostić se možda ipak dokopa Helenika

Miodrag Kostić, predsednik MK grupe u čijem sastavu posluje Sunoko, potvrdio je nedavno da je ta kompanija i dalje zaiteresovana da kupi grčki Helenih šugar i da je na ponovljenom tenderu podnela pismo o namerama.

U toku prvog trendera za Helenik šugar Komisija za zastitu konkurencije Srbije je donela odluku o zabrani spajanje šećerana Sunoko, u vlasnistvu MK grupe, i firme Helenik šugar, ali je Upravni sud poništio tu odluku.

Sunoko je, posle odluke Upravnog suda, povukao raniji zahtev za odobrenje kupovine grčke šećerane i Komisiji za zaštitu konkurencije podneo novi zahtev.

Na pitanje šta srpski potrošači mogu da očekuju ako kupi Helenik šuger, Kostić je rekao da mogu da očekuju da će cena šećera biti kao i u Evropskoj uniji i istakao da je danas šećer jeftiniji u Srbiji nego u svim zemljama EU.

- To je jedini proizvod iz Srbije koji se prodaje skuplje u EU, nego u Srbiji. Potrošači mogu da ocekuju da cena šeećera bude kao u zemljama EU. I tačka - rekao je tada Kostić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sunoko helenik šugar šećer MK grupa Miodrag Kostić cena šećera

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana