Tekst objavljen: 18.05.2013 13:30        


Delta holding, u vlasništvu biznismena Miroslava Miškovića, prodaje kafeterije “Costa Coffee” lancu popularnih restorana Monument. Kako Telegraf saznaje, pregovori između ove dve kompanije su u toku, što je potvrdio i vlasnik restorana Monument Vladimir Gajić.

Mišković prodaje "Costa Coffee" restoranu Monument

U kompaniji Delta sport, pod čijom kapom posluje lanac “Costa Coffee”, navode da su u skladu s novom poslovnom strategijom doneli odluku da se fokusiraju na ključni biznis, odnosno na poslovanje s najvećim partnerom – kompanijom Nike. - U cilju ostvarenja postavljenih ciljeva, Delta sport će odustati od delova biznisa koji nemaju potencijal i ne ostvaruju zadovoljavajući profit u ovom momentu, a kapacitete preusmeriti na ključne biznise, koji su se pokazali kao visoko profitabilni. U narednom periodu sve raspoložive kapacitete usmerićemo ka strateškom partneru, kompaniji Nike, čiji smo generalni distributer za teritoriju Balkana od 1999. godine – ističu u Delta sportu.
- Veoma smo zainteresovani da preuzmemo “Costa Coffee”, a pregovori se uprvao vode. Za sada je neizvesno da li bi to bilo zastupništvo za “Costa Coffee” ili preuzimanje lokala. Da bismo dobili franšizu, neophodno je da njihova centrala to odobri – kaže Gajić.

Suvlasnik lanca Monument je Miloš Đorđević, rođeni brat čuvenog košarkaša Aleksandra Saše Đorđevića. Monument važi za jedan od popularnijih prestoničkih restorana, a od pre nekoliko godina lokali su otvoreni i u drugim gradovima Srbije.

- Ukoliko bi sve išlo po planu, Monument bi mogao da preuzme “Costa Coffee” za mesec i po dana. Mislimo da ima prostora da se usluga u kafeterijama “Costa Coffee” poboljša i da se uradi redizajn brenda. Međutim, sve dok se ne potpiše ugovor, ne možemo sa sigurnošću da kažemo da ćemo kupiti “Costa Coffee” – dodaje Gajić.

Prema informacijama Telegrafa, pored Monumenta za “Costa Coffee” zainteresovan je i jedan biznismen iz inostranstva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kafić restoran Delta Miroslav Mišković monument costa coffee

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana