Tekst objavljen: 20.09.2012 8:15        


Grčka treba da smanji birokratiju i pogura investicione projekte, a ne da prodaje svoja ostrva da bi postigla ekonomski oporavak, izjavio je zamenik ministra za razvoj Notis Mitaraki.

Mitiraki: Atina neće prodavati ostrva (rrromina/sxc)

Sedam velikih investicionih projekata, od turizma do energetike, ukupne vrednosti pola milijarde evra, mesecima su blokirani dok čekaju odobrenje od parlamenta. Za to vreme grčka privreda prolazi kroz petu uzastopnu godinu recesije.

- Ja to ne razumem. Ne mogu da spavam zbog činjenice da imamo sedam investicija koje čekaju da se realiziju. Planiramo da ih ratifikujemo do kraja godine - rekao je Mitaraki.

Među projektima su britanska turistička investicija na Kritu i staza za auto-moto sport nedaleko od zapadne luke Patras.

Očekuje se da će ovi projekti dovesti do otvaranja 3.000 radnih mesta, što bi bio značajan doprinos suzbijanju visoke stope nezaposlenosti, koja se približava procentu od rekordnih 25 odsto.

Mitaraki je rekao da je nasledio i 1.650 manjih projekata vrednih 275 miliona dolara, čiju realizaciju takođe namerava da ubrza rezanjem birokratskog aparata i neophodnih dozvola, uz uvođenje elektronskog knjigovodstva.

- Sada ćemo rešavati po jednu prijavu svakih pet sati, umesto svake dve sedmice - rekao je Mitaraki, jedan od glavnih ekonomista vladajuće Nove demokratije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ostrva Grčka grčka kriza rasprodaja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana