Tekst objavljen: 14.09.2012 14:32        


Međunarodni monetarni fond (MMF) će najverovatnije zahtevati dalju privatizaciju preduzeća, među kojima je i Telekom Srbija, ukoliko naša zemlja uđe u novi finansijski aranžman sa ovom institucijom, kazao je ekonomista Mlađen Kovačević.

"MMF će tražiti od nas da prodamo Telekom"

- Mislim da će MMF u pregovorima insistirati da što manje da para, a da Srbija proda sve što može - rekao je on.

Kovačević je kazao da će MMF insistirati na daljoj privatizaciji Aerodroma Nikola Tesla, Energoprojekta i Telekoma Srbija.

Kovačević je rekao da je posle odlaska Branka Radujka važno da na čelo Telekoma stane vrhunski menadžer koji će okupiti izuzetne kvalifikovane i dalekovide stručnjake i saradnike, jer u suprotnom ta kompanija, koju nazivaju 'zlatna koka', vrlo brzo moze preći u ruke stranog vlasnika.


- Pitanje je da li će naši pregovarači moći da se odupru takvom zahtevu, jer prodaja Telekoma u ovim nepovoljnim uslovima nije 'domaćinski' čin - kazao je Kovačević.

Kovačević je naveo da je pozitivno poslovanje potvrdilo tezu protiv prodaje Telekoma, iako bi u tom slučaju možda imao veći profit, posledice bi bile štetne jer bi bilo 20-30 odsto radnika manje, a najveći deo profita bi otišao van Srbije.

Da Telekom ne treba prodavati bez dobrog razloga složio se i glavni urednik Balkanmagazina Slavoljub Kačarević, napominjući da to najveće telekomunikaciono preduzeće u Srbiji ima važnu razvojnu ulogu.

On je rekao da su se prilikom poslednjeg pokušaja prodaje Telekoma nisu čuli jaki razlozi zbog čega bi tu kompaniju trebalo prodati već da su za to vreme navedena samo dva prava razloga - potreba za budžetskim sredstvima i odsustvo adekvatnog menadžmenta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
MMF prodaja Telekoma Telekom Srbija privatizacije Vlada Srbije Mlađen Kovačević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana