Tekst objavljen: 02.11.2012 8:16        


Dok grčko društvo i dalje potresa objava takozvane "Lagardine liste" bogatih utajivača poreza, Međunarodni monetarni fond je saopštio da bogati građani Grčke treba da plaćaju svoj deo poreza.

MMF: I bogati Grci moraju da plate porez

Portparol MMF-a Geri Rajs je izjavio da bogati Grci treba da podele teret krize sa siromašnim sugrađanima.

- MMF je više puta ponovio da je, dok se Grci veoma trude da vrate državu na pravi put, veoma važno da se teret mera štednje raspodeli ravnomerno i pošteno na sve Grke - istakao je Rajs.

On je dodao da je "važan deo toga da se teret poreza raspodeli na ravnomeran način, a posebno da bogatiji članovi grčkog društva plate porez koji im je određen".

Rajs je odbio da komentariše objavu "Lagardine liste", nazvane po izvršnoj direktorki MMF-a Kristin Lagard. Ona je 2010. godine, dok je još obavljala funkciju francuske ministarke finansija, grčkim kolegama predala spisak imena oko 2.000 Grka koji imaju račune u švajcarskim bankama.

Grčki novinar Kostas Vaksevanis je uhapšen nakon što je u nedelju, 28. novembra objavio pomenutu listu sa imenima navodnih poreskih utajivača.

Među navedenima su neki istaknuti poslovni ljudi, vlasnici brodova, advokati, lekari, novinari, jedan bivši ministar, neke kompanije, ali i "domaćice". Vaksevanis je optužen za kršenje prava na privatnost.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bogataši porez kriza evrozone kriza u Evropi dužnička kriza ekonomska kriza grčka kriza Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana