Tekst objavljen: 09.10.2012 9:54        


Pod krovom njujorškog Volstrita skupilo se previše bankara i njihove plate su previsoke, s obzirom na izazove koji stoje pred finansijskim sektorom, ocenio je izvršni direktor američke investicione banke "Morgan Stenli" Džejms Gorman.

Morgan Stenli: Previše bankara, previsoke plate

"Morgan Stenli" će iduće godine sprovesti još jednu rundu ukidanja radnih mesta, rekao je Gorman.

Očekuje se veliki rast profita

Rast profita banaka, čije se akcije nalaze na indeksu Standard i Purs 500, iznosiće 21 odsto u trećem kvartalu i 32 odsto u četvrtom, prognozirali su analitičari njujorškog Volstrita.
- Imali smo previše saradnika čije su plate bile previsoke - rekao je on i dodao da, s obzirom da je i sam akcionar, podržava stav da su usluge u tom sektoru kao i ranije precenjene.

Gorman je dao svoj komentar uoči objavljivanja finansijskih rezultata banaka na Volstritu za treći kvartal koji će, kako se očekuje, pokazati slabe prihode.

Usporen ekonomski oporavak u SAD je, uz dužničku krizu u zoni evra, umanjio obim trgovanja obveznicama i akcijama. Finansijski sektor je takođe pod pritiskom novih propisa koji su usvojeni u SAD kao rezultat finansijske krize.

Prema podacima kompanije za zapošljavanje "Čelendžer", banke na Volstritu su ove godine otpustile oko 20.000 zaposlenih.

Analitičari očekuju da će s ukidanjem radnih mesta biti nastavljeno sve dok prihodi banaka ponovo ne dostignu ranije nivoe.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Morgan Stenli Volstrit SAD sjedinjene američke države bankari globalna kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana