Tekst objavljen: 07.12.2012 12:40        


Danas se iz Beograda do Beča automobilom stiže za četiri sata. To smo uradili. A niko da prizna da je Mrka Srbiju uveo u Evropu, kaže ministar Milutin Mrkonjić.

Mrkonjić: Ne priznaju da sam uveo Srbiju u Evropu

Ministar saobraćajakaže da će putni "Koridor 10" biti u potpunosti završen do kraja mandata ove Vlade, jer je od 330 kilometara završeno skoro 200, a novac za ostatak je obezbeđen.

On je najavio da bi i "Koridor 11" od Beograda do Čačka mogao da bude završen do kraja mandata ove Vlade, "naročito ako se u posao uvedu Kinezi, koji rade izuzetno brzo i efikasno".

- Izgradnja puteva sada ide svojim tokom, a moj naredni zadatak je Železnica. Samo što će za pruge prvo biti pripremljena kompletna dokumentacija. Dakle, projekti, eksproprijacija, finansiranje, pa tek onda gradnja - rekao je Mrkonjić.

On je dodao da je kineska kompanija Sinohidra zainteresovana za izgradnju i rekonstrukciju kompletnog železničkog "Koridora 10" kroz Srbiju, a da je prema procenama Vlade, za izgradnju drugog koloseka, modernizaciju postojeće pruge i elektrifikaciju potrebno oko 4,5 milijarde evra.

Na pitanje koji direktori državnih preduzeća, koja su u nadležnosti Ministarstva saobraćaja, mogu da očekuju smenu, Mrkonjić je samo konstatovao da će "smena biti", ne precizirajući gde.

- Predložiću da se Putevi Srbije transformišu u Direkciju za puteve, kao što je to nekada bilo i mislim da je to dobro rešenje jer će se lakše obezbeđivati novac za održavanje saobraćajnica što je prioritetan posao Puteva - najavio je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Guest 07.12.2012 14:21

    majko mila

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mrkonjić infrastruktura autoput izgradnja autoputa koridor 10 koridor 11 koridori saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana