Tekst objavljen: 28.03.2013 9:09        


Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić čestitao je svom kolegi u vladi Mlađanu Dinkiću, ukoliko je tačno da je ministar finansija i privrede uspeo da nađe stareškog partnera za Jat ervejz, i naglasio da mu pruža podršku da uspešno okonča taj posao.

Mrkonjić: Svaka čast Dinkiću što je "udomio" Jat

Mrkonjić je rekao i da ne bi voleo da se ponove slučajevi kada nije bilo ništa od najavljenih strateških partnera.

Etihad raspolaže sa flotom od 72 savremena aviona. Prošle godine ova kompanija ostvarila je prihod od 4,8 milijardi dolara, a poseduje manjinsko vlasništvo i pravo upravljanja u nemačkom Er Berlin, irskom Er Lingus, Virdžin Australija i Er Sejšeli.
Podsetimo, Dinkić je rekao da bi sredinom aprila mogao da bude potpisan Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu kompanija Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i domaćeg avio prevoznika Jat ervejza.

Partnerstvo Jata i Etihada podrazumeva kompletnu modernizaciju flote i nabavku novih aviona na osnovu čega bi Etihad mogao da preuzme 49 odsto vlasništva u Jatu.

Uz to, najavljeno je i uvođenje svakodnevnih letova na liniji Beograd-Abu Dabi od sredine godine, kao i otvaranje linije u saradnji sa Er Berlin na relaciji Beograd-Berlin-Čikago i još tri destinacije za Sjedinjene Američke Države.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić mrkonjić UAE ujedinjeni arapski emirati emirati etihad vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije Jat jat airways

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana