Tekst objavljen: 17.12.2012 15:42        


Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić pozvao je kineske kompanije da učestvuju u izgradnji železničkog Koridora 10 kroz Srbiju i naglasio da je to prioritet srpske vlade.

Mrkonjić: Vozom kroz Srbiju 160km na sat

Mrkonjić je rekao da je za radove na železničkom Koridoru 10 potrebno ukupno 4,7 milijardi evra, ali da je Srbija već obezbedila deo novca.

Ministar je istakao da su kineskim graditeljima širom otvorena vrata u Srbiji, jer su do sada pokazali izvanredne rezultate u našoj zemlji, kao i da imaju odlične reference.

Vozovi treba da idu Koridorom 10, od Subotice do Novog Sada, Beograda, Niša, Preševa i Dimitrovgrada, najmanje 160 kilometara na čas, rekao je Mrkonjić i dodao da pruga treba da bude celom dužinom dvokolosečna, elektrificirana i za mešoviti saobraćaj.

Mrkonjić je naglasio da su projekti spremni i da bi, ukoliko se postigne dogovor sa Kinezima, realizacija mogla da počne već na proleće.

- Železnički Koridor 10 je i evropski prioritet, s obzirom na to da povezuje oko 300 miliona ljudi iz Turske i okolinih zemalja sa Evropom - istakao je srpski ministar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
železnica železnice srbije pruga vozovi saobraćaj infrastruktura investicije mrkonjić kinezi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana