Tekst objavljen: 09.04.2013 11:49        


Ako se usliše želje Sindikata vozača Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) kazna za švercovanje u njihovim vozilima mogla bi da iznosi 1.000 kuna (130 evra).

Ne švercujte se u Zagrebu: Kazna 130 evra?

Sindikalac Ante Jelić kaže da "nije normalno da kazna bude 200 kuna (26 evra), a da mesečna karta košta 360 kuna (47 evra)".

- Zahtev je bio pre poskupljenja karata da kazna bude 1.000 kuna (130 evra), ali znate da je odnos Grada i Holdinga takav kakav jeste, pa su to odbili - kazao je Jelić.

Pored toga, rekao je i da sve tri strane (Grad, Holding i sindikati) traže model prema kojem će ZET-ovi kontrolori moći da legitimišu građane kao policajci.

Prema njegovim rečima, već skoro dve godine se radi na tome, kao i na tome da kontrolori dobiju mogućnost zadržavanja građana do dolaska policije, kao što to mogu komunalni redari.

Zagrebački električni tramvaj deo je komunalnog preduzeća Zagrebački holding. ZET organizuje prevoz putnika redovnim linijama na administrativnom području Grada Zagreba i delu Zagrebačke županije autobusima, tramvajima i uspinjačom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gradski prevoz javni prevoz Hrvatska zagreb

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana