Tekst objavljen: 11.12.2012 15:18        


Stopa nezaposlenosti u Rusiji je na rekordno niskom nivou od 5,2 odsto, a zvaničnici nameravaju da to održe i narednih godina, rekla je zamenik premijera za socijalna pitanja Olga Gorodec.

Nezaposlenost u Rusiji "bez presedana"

Gorodecova je rekla da je registrovana najniža stopa nezaposlenosti bez presedana od 5,2 odsto ekonomski aktivnog stanovništva, koja je dobijena korištenjem metodologije računanja Međunarodne organizacije rada.

- Rusija još nikad u svojoj istoriji nije dostigla taj nivo i mi smo veoma ponosni zbog toga, ali u isto vreme preuzimamo dalje korake u tom smislu - rekla je Gorodecova.

Prema njenim rečima, Rusija ima veliki potencijal za otvaranje novih radnih mesta.

- Ruska privreda ima veliki potencijal. Imamo veliku prednost u odnosu na evropske zemlje jer je EU bukvalno iskoristila sve mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta. Nameravamo da ovaj procenat održimo i dalje - rekla je Gorodecova.

U isto vreme, dodala je ona, problemi i dalje postoje na ruskom tržištu rada.

- Teško je za mlade ljude da nađu posao nakon univerziteta. Ako koristimo odgovarajuće strategije da izgradimo mostove na tržištu rada za te kategorije koji istinski imaju probleme da nađu posao, onda možemo reći da smo sposobni da osiguramo zaposlenje za veliku većinu ruskih građana - rekla je Gorodecova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rusija nezaposleni nezaposlenost ekonomska kriza radna mesta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana