Tekst objavljen: 25.04.2013 10:49        


Građevinsko preduzeće Napred planira da ove godine počne izgradnju stambeno-komercijalnog kompleksa u novobeogradskom Bloku 41a, saznaje portal Beobild.

Niču dve kule i tržni centar na Novom Beogradu Budući izgled kompeksa u Bloku 41a (www.beobuild.rs)

Beobild je objavio preliminarni dizajn Napredovog kompeksa koji se sastoji od dve stambene kule i tržnog centra u čijem će se prizemlju nalaziti prvi beogradski supermarket poznatog francuskog trgovinskog lanca Karfur.

"Bitka" za spratove

Beobild podseća da se lokacija na kojoj se gradi kompleks nalazi u delu grada gde je Studijom visokih objekata grada Beograda predviđena izgradnja zgrada od 50 do 100 metara visine. Pored građevinskog preduzeća Napred, još nekoliko investitora pokazalo je interesovanje za izgradnju visokih kula, pa se tako kompanija PSP Farman nada da će dobiti "zeleno svetlo" nadležnih da u neposrednom komšiluku ovog kompleksa izgradi, kako su najavili, najvišu zgradu u Beogradu.
Komlpeks će biti izgrađen na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Ulice omladinskih brigada, na građevinskoj parceli od oko dva hektara. U osnovi kompleksa biće smešten relativno veliki maloprodajni centar u okviru kojeg će se nalaziti prvi objekat poznatog i dugo najavljivanog francuskog trgovinskog lanca Karfur ne samo u Beogradu, već u Srbiji.

Tržni centar će imati bruto površinu od 40.000 kvadrata i prostiraće se na čitavom prizemlju i dve etaže iznad.

Ispod kompleksa će se nalaziti podzemna garaža na dva nivoa koja će zauzimati oko 38.000 kvadrata. Iz zgrade šoping centra "izdizaće se" dve stambene kule, orijentisane prema Ulici omladinskih brigada i Bulevaru Milutina Milankovića.

Prema saznanjima Beobilda, početak izgradnje planiran je već za treći kvartal ove godine, dok bi ceo kompleks, prema trenutnim planovima, bio otvoren do kraja 2015.

Podsetimo, pored objekta u Bloku 41a, francuski Karfur planira otvaranje i velikog hipermarketa u Deltinom tržnom centru na Autokomandi koji bi takođe trebalo da počne sa radom tokom 2015. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
napred gradnja nekretnine Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana