Tekst objavljen: 10.05.2013 18:50        


Rok za prijavu i podnošnje dokumentacije za kupovinu zrenjaninske pivare ističe danas. )Iako su gradski čelnici ranije najavljivali da je Grad Zrenjanin zainteresovan za kupovinu, od toga se odustalo.

Niko neće da kupi Zrenjaninsku pivaru, čak ni grad

Predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić kaže da se od kupovine pivare odustalo jer kupovina ne može da se uradi bez sprovedene procedure javne nabavke, za koju svakako ne bi bilo vremena.

U Zrenjaninskoj industriji piva proizvodnje nema od 2006. godine, a radnici su tvrdili da je za propast fabrike dobrim delom zaslužan Momčilo Rajić, vlasnik firme "Pan bir", koji je 2003. godine kupio 51 odsto akcija ZIP-a.
Stečajni upravnik Zrenjaninske industrije piva (ZIP) Dragan Božić zakazao je za 17. maj prodaju preostale imovine pivare i to je četvrti pokušaj prodaje te fabrike.

Na prošloj javnoj prodaji, pre godinu dana, pojavio se jedino "MK Komerc", koji je za procenjenu imovinu fabrike u centru grada od 188,8 miliona dinara, ponudio 41 milion, odnosno četvrtinu vrednosti, što Odbor poverilaca nije prihvatio.

Stečajni postupak pokrenut je jula 2010. godine, na predlog Grada Zrenjanina pošto je većinski vlasnik Momčilo Rajić pokušao da iz fabrike odnese proizvodne mašine kada je intervenisala i policija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
propala preduzeća privatizacija zrenjanin pivo pivara

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana