Tekst objavljen: 22.11.2012 15:20        


Rudnik olova i cinka Grot kod Vranja ima stalno otvoren oglas za zapošljavanje na koji se i po mesec dana ne javi ni jedan kandidat iako je Pčinjski okrug među onima sa najvećom stopom nezaposlenosti.

Niko neće u rudnik, ni za platu od 50.000 dinara

Generalni direktor rudnika Grot Milan Grujić kaže da je stalno otvoren prijem radnika za rudarske poslove, najviše za jamsko bušenje, ali da zainteresovanih za posao ima veoma malo.

- Javljaju se uglavnom oni koji se raspituju za takozvane spoljne poslove u rudniku, za vozače i slično, što nama ne treba - kazao je on.

Među onima koji se jave za poslove koje rudnik traži, dodao je Grujić, uglavnom su nekvalifikovani radnici, jer rudarske škole odavno ne funkcionišu.

Svi kandindati prvo prolaze proces obuke, a svi oni koji nauče posao ostaju, kazao je Grujić.

Na pitanje da li potencijalne radnike odbija to što je radno vreme u rudniku i po 12 sati dnevno Grujić je kazao da je ukupno radno vreme u toku meseca regulisano u skladu sa zakonom, dok se na nekim radnim mestima u rudniku radi u smenama po 12 sati dnevno, ali uz više slobodnih dana.

- Oni koji rade po 12 sati dnevno nakon toga imaju više slobodnih dana. Za naše radnike imamo obezbeđen prevoz od Vranja do rudnika, a za one koji hoće da stanuju i smeštaj u samačkom hotelu u Krivoj Feji. Prosečna plata je blizu 50.000 dinara, međutim teško je naći zainteresovane za rad u rudniku - rekao je Grujić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rudari rudarska industrija rudarstvo rudnici vranje posao radna mesta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana