Tekst objavljen: 28.11.2012 13:29        


Naftna industrija Srbije (NIS) u 2013. godini planira očuvanje sadašnjeg obima investicija i ulaganje u razvoj poslovanja od najmanje 50 milijardi dinara.

NIS investira 50 mlrd. dinara i osvaja region

Značajan deo investicija biće usmeren na projekte razvoja maloprodajne mreže i istraživanje nafte i gasa, a cilj NIS-a u 2013. je razvoj resursne baze i njeno povećanje za 10 odsto u odnosu na ovu godinu.

NIS planira da sledeće godine poveća obim prerade nafte u rafinerijama za 40 odsto u odnosu 2012.godinu, na 3,4 miliona tona.

Osim toga NIS će od sledeće godine, zahvaljujući modernizaciji Rafinerije nafte u Pančevu, obezbediti rast proizvodnje motornih goriva, čiji je kvalitet u skladu sa evro 5 standardima.

Poslovni plan NIS za 2013. godinu predviđa i značajno povećanje prodaje na tržištu Srbije. Očekuje se da će ozbiljan stimulativni uticaj na prodaju imati nastavak realizacije programa modernizacije maloprodajne mreže i povećanje efikasnosti marketinške politike kompanije.

Pored razvoja prodaje na domaćem tržištu naftnih derivata, poslovni plan NIS za 2013. godinu predviđa aktivno povećanje obima prodaje na tržištima susednih zemalja - Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine.

NIS planira da na kraju 2013. godine na tržištima ovih zemalja ima najmanje 100 aktivnih benzinskih stanica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naftna industrija srbije najveće kompanije energetika partnerstvo sa Rusima investicije gorivo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana