Indikativni kurs Evra na dan 22.10.21. :: 117.5795 rsd
Tekst objavljen: 19.10.2012 12:25        


Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić i vodeći ljudi Niša postigli su dogovor o realizaciji izmeštanja železničkog čvora, a vrednost te kapitalne infrastrukturne investicije, koja će gradu na Nišavi omogućiti brz privredni razvoj, procenjena je na 400 miliona evra.

Niš izmešta železnički čvor, cena 400 miliona evra

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, protokol o saradnji između Ministarstva saobraćaja i grada Niša predviđa da se intenziviraju aktivnosti na razvoju železničkih kapaciteta na teritoriji grada i ubrza njihovo stavljanje u funkciju poboljšanja uslova, kako stanovništva, tako i privrednih subjekata u tom gradu.

Republičkim planom, a na osnovu regionalnih i lokalnih planskih dokumenata, predviđeno je da se u najskorijoj budućnosti počne sa realizacijom ovog veoma obimnog projekta, kako bi Niš, koji se nalazi na Koridoru 10, stvorio uslove za privrednu ekspanziju i priliv novih stranih investicija.

Mrkonjić je istakao da je Ministarstvo saobraćaja već iniciralo izradu projektne dokumentacije za modernizaciju i izgradnju jednokolosečne obilazne pruge oko grada, koja će biti pripremnjena u skladu sa Evropskim tehničkim specifikacijama i sporazumom koji će biti realizovan sredstvima iz donacije Evropske unije.

U saopštenju Ministarstva saobraćaja navodi se da je Mrkonjić danas obišao i radove na južnom delu Koridora 10 i tom prilikom se uverio da se oni odvijaju prema predviđenoj dinamici i sa intenzitetom koji garantuje da će ovaj krak autoputa biti završen u predviđenom roku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    popeye 22.10.2012 13:40

    Sjajno, koje je vreme za povrat ove investicije?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pruga železnica železnički čvor investicija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana