Tekst objavljen: 01.10.2012 16:16        


Naftna industrija Srbije (NIS) navodi da blokada Dunava kod Novog Sada može dovesti do prekida isporuka evrodizela domaćem tržištu.

NIS: Moguće nestašice evrodizela u Srbiji

- Blokada plovnog puta na Dunavu kod Novog Sada, koja traje već nekoliko dana, može dovesti do prekida isporuke evrodizela benzinskim stanicama NIS i drugim kompanijama koje se snabdevaju gorivom preko rečnog transporta - navodi se u saopštenju najveće naftne kompanije i jedinog prerađivača nafte u Srbiji.

Radnici kompanije "Dunav grupa agregati" od 25. septembra blokiraju Dunav kod Novog Sada, jer im nisu isplaćene zaostale plate.

Akcija štrajkača već je, kako ističe NIS, ozbiljno poremetila rokove isporuke goriva benzinskim stanicama na teritoriji cele Srbije.

Zbog blokade, precira se, trenutno su na Dunavu blokirane četiri barže s evrodizelom koji pripada NIS-u, ukupne količine oko 4.000 tona i nekoliko barži koje pripadaju kupcima i koje ne mogu da utovare gorivo kako bi ga isporučile maloprodajnim mrežama.

Navodi se da specijalisti NIS-a analiziraju alternativne varijante isporuka evrodizela potrošačima, ali, kako se ističe, u slučaju da se blokada Dunava ne prekine u najskorije vreme NIS će biti prinuđen da ograniči isporuke evrodizela sopstvenim benzinskim stanicama i kompanijama-kupcima evrodizela.

- To će neminovno dovesti do pojave nestašica ovog goriva na domaćem tržištu - navela je Naftna industrija Srbije i aplovala na nadležne organe države da počnu dijalog i nađu efikasno rešenje koje će omogućiti deblokadu plovnog puta na Dunavu u što kraćem roku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evrodizel gorivo nestašice naftna industrija srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana