Tekst objavljen: 28.03.2013 14:10        


Zaposleni u Naftnoj industriji Srbije (NIS) koji žele dobrovoljno da napuste tu kompaniju uz isplatu 560 evra bruto po godini staža i jedne i po bruto zarade, mogu da se prijave do 8. aprila, saopštio je NIS. 

NIS plaća radnicima 560 EUR po godini staža da odu

U prethodnom periodu, NIS je isplatio najveći socijalni program na Balkanu, svakom radniku, u proseku oko 22.000 evra otpremnine. Uz to, NIS je osnovao Tranzicioni centar sa ciljem da zaposlene koji dobrovoljno napuste kompaniju, osposobi i za pronalazak novog posla i podrži u preduzetništvu.
Kako se navodi u saopštenju, u skladu s preporukama sindikata, NIS je doneo odluku da zaposlenima isplati sredstva koja odgovaraju iznosu ukupne naknade za slučaj nezaposlenosti koju bi dobili od Nacionalne službe za zapošljavanje.

NIS naglašava da je veća efikasnost te kompanije neophodan uslov da bi povećala obim investicija, što posledično dovodi do kreiranja novih radnih mesta.

Dodaje se i da će dinamičan rast, uz odgovarajući broj zaposlenih, omogućiti rast prihoda kompanije i veće dividende za oko tri miliona građana koji poseduju akcije te kompanije.

- Nakon prestanka važenja Socijalnog programa krajem prošle godine, prava zaposlenih nisu ostala nezaštićena - ističe NIS, jer su rukovodstvo i reprezentativni sindikati zaključili Aneks Kolektivnog ugovora kojim je predviđena isplata otpremnine onima koji doborovoljno odu.

Aneksom je definisano da će otkazivanje ugovora o radu zavisiti pre svega od tehnoloških, ekonomskih ili organizacionih promena u kompaniji, tako da u NIS-u kažu, da u ovom trenutku ne mogu govoriti o broju zaposlenih, koji mogu biti proglašeni tehnološkim viškom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
socijalni program naftna industrija srbije otpremnine otpuštanja radnici otkazi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana