Tekst objavljen: 31.10.2012 15:42        


Naftna industrija Srbije (NIS) ostvarila je za devet meseci ove godine neto dobit od 32,2 milijarde dinara, što je za 18,6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

NIS zaradio čistih 32,2 milijarde dinara

Na osnovu pojedinačnih i nerevidiranih finansijskih izveštaja za devet meseci 2012. godine, obim poreza i fiskalnih obaveza NIS-a iznosio je 55,9 milijardi dinara, što je za sedam odsto više od prošlogodišnjeg.

Obim prodaje naftnih derivata iznosio je 1,7 miliona tona, što je za pet odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, a maloprodaja je za 8,7 odsto povećana u odnosu na isti period prethodne godine.
NIS je u prvih devet meseci realizovao investicije od 30,35 milijarde dinara, što je rast od 62 odsto u odnosu na isti period 2011.

EBITDA (dobit preduzeća pre odbitka kamata, poreza i troškova amortizacije) je iznosila je 48,1 milijardu dinara, odnosno 49 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, na šta su najviše uticali povećanja efikasnosti poslovanja i rast proizvodnje domaće nafte i gasa.

NIS je smanjio i ukupnu zaduženost prema bankama (koja obuhvata dug prema bankama i akreditive) za 91 milion dolara u odnosu na kraj 2011. godine, i sada iznosi 367 miliona dolara, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naftna industrija srbije kompanija energetika partnerstvo sa Rusima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana