Tekst objavljen: 18.03.2013 10:07        


Aerodromu je posao da zainteresuje kompanije da lete iz Niša i zbog toga je, kako je rekao direktor Dragan Bugarinović, animiran veliki broj svetskih avio prevoznika.

Niški aerodrom uzalud zove lou kost kompanije

Direktor Aerodroma “Konstantin Veliki” kaže da su mejlovi poslati na oficijalne adrese 190 kompanija. Nažalost, kako kaže Bugarinović, samo 15 odsto njih poslalo je bilo kakav odgovor.

Jedan avion “Aviogeneksa” mogao bi da bude stacioniran u Nišu i da sa Aerodroma “Konstantin Veliki” saobraća prema evropskim destinacijama, rekao je pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Milutin Popović.
- Odgovori su uglavnom takvi da kompanija ima u vidu tržište, da ga stalno prati i da u ovom momentu još uvek nije zainteresovana za tako nešto - rekao je Bugarinović.

Trenutno se lou kost letovi iz Srbije obavljaju samo sa beogradskog Aerodroma. Bugarinović kaže da to trenutno zadovoljava potrebe tržišta, ali da niški Aerodrom neće odustati od dovođenja kompanija koje nude jeftinije letove.

Ipak, svoju šansu Aerodrom “Konstantin Veliki” vidi u razvoju JAT-a i njegovom oporavku. - Ako je to nacionalna kompanija ona prva treba da pokrene saobraćaj odavde - kaže Bugarinović.

On pojašnjava da bi se dolaskom JAT-a otvorio prostor i za dolazak konkurencije, drugih avio kompanija koje bi povećale obim saobraćaja u niškoj vazdušnoj luci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jat airways Jat vazdušni saobraćaj niskobudžetne aviokompanije aviokompanije aviosaobraćaj aerodrom niš

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana