Tekst objavljen: 13.11.2012 7:25        


Beograd ima duplo više hotela nego Ljubljana, ali su cene u proseku jednako skupe, dok je, u konkurenciji glavnih gradova zemalja u regionu, najjeftiniji hotelski smeštaj u Sarajevu, gde za noć u dvokrevetnoj sobi treba izdvojiti od 30 do 115 evra.

Noć u Beogradu: Hotelske sobe od 32 do 265 evra

U poređenju sa periodom od pre nekoliko godina, kada je za noć trebalo izdvojiti ne manje od 70 evra, prenoćište u dvokrevetnoj sobi u Beogradu sada može da se nađe za 30 do 40 evra, pre svega zahvaljujući velikom broju novootvorenih hotela sa tri i četiri zvezdice.

Naravno, oni koji se zadovoljavaju skromnijim smeštajem, i spremni su da dele kupatila sa neznancima, imaju vrlo povoljne ponude u hostelima, naročito u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu i u poslednje vreme Skoplju. Cena kreveta, u sobi od dvokrevetne do dvanaestokrevetne, bez doručka kreću se od10 do 25 evra.
Uprkos tome, Beograd je i dalje jedan od najskupljih gradova u regionu, tik uz Ljubljanu. "Cenu“ hotelskog smeštaja u prestonici Srbije ponajviše dižu hoteli sa pet zvezdica u kojima je prenoćište sa doručkom od 155 evra u tek otvorenom Metropol palasu, do 265 evra u Hajat ridžensiju, koji je ujedno i najskuplji hotel na prostoru bivše SFRJ.

Raspon cena smeštaja u dvokrevetnoj sobi za jednu noć sa doručkom u Beogradu je od 30 i 32 evra, koliko je na primer u hotelu Slavija, do čak 265 evra u Hajatu.

Glavni grad Slovenije parira srpskoj prestonici po cenama, bar kada se uzme prosek, s tim što je raspon u Ljubljani mnogo manji. Cena najjeftinije dvokrevetne sobe u hotelu sa tri zvezdice je 76 evra, a najskuplje je u hotelu sa pet zvezdica, 221 evro. Međutim, u Ljubljani postoji i veliki broj privatnih apartmana koji nude prenoćište za 50 evra.



Zagreb ima samo jedan hotel manje u ponudi od Sarajeva ali je noć u glavnom gradu Hrvatske u proseku skuplja za 20 evra. Tako je najjeftiniji smeštaj u hotelu sa tri zvezdice u Zagrebu 50 evra, u Sarajevu 30 evra, dok je prenoćište sa doručkom u hotelu sa pet zvezdica u Zagrebu 136, a u Sarajevu 115 evra.

Glavni grad Makedonije je podjednako jeftin kao i Sarajevo, smeštaj u Skoplju je za nijansu, dva ili tri evra u proseku, skuplji nego u glavnom gradu BiH.

Najmanje hotela za poređenje ima u Podgorici, ali je na konto 50 evra za noć u hotelu sa prosečne tri zvezdice i prenoćištem u jednom od hotela iz lanca Best Western od 165 evra, glavni grad Crne Gore po proseku cena odmah iza Ljubljane i Beograda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bivša jugoslavija jugoslavija SFRJ hoteli hotel Beograd smeštaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana