Tekst objavljen: 03.04.2013 7:46        


Sav novac klijenata Razvojne banke Vojvodine, najkasnije do ponedeljka biće na računima u Poštanskoj štedionici. Kako Novosti saznaju iz dobro obaveštenih izvora, svi osigurani i neosigurani depoziti Razvojne banke Vojvodine biće preneti Poštanskoj štedionici, najverovatnije već u subotu.

Novac štediša iz Razvojne banke ide u Poštansku

Prethodno, Vlada Srbije bi trebalo već na sednici u četvrtak da usvoji zaključak kojim će ovo biti omogućeno.

BEZ RADNIKA

Jedini razlog za brigu imaju, praktično, zaposleni u Razvojnoj banci Vojvodine. Jer, Poštanska štedionica neće preuzimati nijedan organizacioni deo Razvojne banke, dakle nijednu ekspozituru, niti poslovnicu, a samim tim ni radnike Razvojne banke Vojvodine. Njima, prema najavi, sleduje socijalni program identičan onome koji su dobili nekadašnji radnici Nove Agrobanke.
- Očekuje se da posle sednice Vlade, Razvojna banka Vojvodine i Poštanska štedionica potpišu ugovor o preuzimanju, da bi tehnički deo posla mogao da bude urađen u subotu - navodi naš izvor.

Zaključkom Vlade biće precizirano šta, konkretno, preuzima Poštanska štedionica. Zasad je samo sigurno da Poštanska neće biti kupac državnih obveznica, što je bio način za „pokriće“ neosiguranih depozita, što je prvobitno planirano, kada je „u igri“ za preuzimanje bilo pet privatnih banaka.

- Sa Razvojne na Poštansku „prelaze“ svi osigurani i neosigurani depoziti, za čije će pokriće trošak snositi Republika Srbija i Autonomna pokrajina Vojvodina - navodi naš izvor.

- Ni građani, ni privrednici, klijenti Razvojne banke nemaju razloga za brigu. U Poštansku štedionicu će se prebaciti tekući računi i deo kredita odobrenih stanovništvu, koji spadaju u prvoklasne klijente. Ovde je reč o vrednosti od oko sedam do osam miliona evra. Portfolio privrede, pak, biće prenet Fondu za razvoj Vojvodine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
štediše štednja prodaja banke državne banke RBV Razvojna banka Vojvodine banka poštanska štedionica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana