Tekst objavljen: 07.03.2013 17:30        


Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), prosečna neto plata zaposlenih Novosađana u januaru bila je svega 39.472 dinara. To je za 33,3 odsto, dakle tačno za jednu trećinu, manje nego u decembru 2012. godine

Novi Sad: Plate pale čak za trećinu prema decembru

Ono što celoj priči daje još sumorniji ton jeste činjenica da je prosečna januarska plata Novosađana koji imaju sreću da su stalno zaposleni, za pet odsto manja od njihove prosečne zarade u istom mesecu prošle godine.

Za razliku od decembra prošle, podaci Republičkog zavoda za statistiku kažu da Novi Sad u januaru ove godine nije imao ni najbolju prosečnu platu u Južnobačkom okrugu (JBO) čije je središte. Ispred je, i to ubedljivo, ponovo bio Beočin sa prosekom od 48.843, ali i Bačka Palanka sa 42.808 dinara.

To, istina, jeste manje nego što su žitelji ovih gradova primali u decembru (u Beočinu za osam, a u Palanci za 17 odsto), ali je, ipak, više nego u januaru 2012. (u Beočinu za dva, a u Palanci za čak 18 procenata).

Prosečna januarska plata u celom JBO je, inače, bila 38.116 dinara, dok su zaposleni žitelji u celoj Vojvodini u tom mesecu u proseku zarađivali 36.670 dinara. To je za oko sedam odsto manje od prosečne januarske zarade u celoj Srbiji koja je iznosila 39.157 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novi sad vojvodina plate prosečna plata prosečna zarada zarade ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana