Tekst objavljen: 18.04.2013 15:30        


Vlasnici nekoliko taksi udruženja odbijaju da za praznike naplaćuju usluge po trećoj tarifi, kako je predloženo gradskom odlukom. Taksisti kažu da ne žele da “pljačkaju klijente” i dodaju da je treća tarifa sto odsto skuplja od prve i da jedino u Novom Sadu postoji odluka koja to propisuje.

Novi Sad: Taksisti odbijaju da "deru" putnike

U svim drugim gradovima u Srbiji važi pravilo da se za praznike taksi usluge naplaćuju po drugoj tarifi.

U Novom Sadu cena starta je 70 dinara, kilometar u prvoj, dnevnoj (od 6 do 22 sata) tarifi je 52, u drugoj (noćnoj, od 22 do 6 sati) 66, a u trećoj (vangradska vožnja i vožnja tokom praznika) 98 dinara.

Taksista Dragan Milinković kaže da je treća tarifa jako skupa, te da ljudi nemaju da plate vožnju, koja je skuplja za sto odsto.

- Nerealno su visoke cene u trećoj tarifi i retko ko ima da ih plati. Zbog toga mislim da je u redu tražiti njeno ukidanje za vreme praznika - kaže Milinković.

U šest taksi udruženja tvrde da je grad Novi Sad doneo odluku o prazničnom cenovniku vožnje koja se kosi sa zakonskom regulativom.

- Nigde više u Srbiji ne postoji odluka na nivou grada da tokom praznika vožnju naplaćujemo sto odsto skuplje, odnosno da voze po trećoj tarifi - kaže direktor Crvenog taksija Miodrag Grandić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vožnja transport novi sad taxi taksisti taksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana